Cadzand-Bad - Zeeland

Cadzand-Bad is een badplaats in Zeeuws-Vlaanderen en ligt daarmee in het beste van twee werelden: Zeeland en Vlaanderen. Cadzand-Bad ligt aan het zuidelijkste puntje van de Nederlandse kustlijn en grenst aan natuurgebied Het Zwin met België. Het strand van Cadzand-Bad is het meest uitgestrekte strand van Zeeuws-Vlaanderen, met een lengte van maar liefst elf kilometer. In de badplaats vindt u LARGO De Parade Cadzand-Bad en LARGO Penthouse Duinhof Cadzand-Bad.

Heilzame Zeebadplaats

Vroeger stond Cadzand-Bad bekend als eenvoudige badplaats, maar vandaag de dag domineren fiere gebouwen met grandeur de badplaats. De nouveaux riche ontvlucht Knokke, een van de bekendste badplaatsen van België, en zoekt zich een plek in een plaats waar rust, ruimte en ontspanning echt betekenis krijgen. Cadzand-Bad is, samen met Domburg, de enige Nederlandse badplaats die het predicaat Heilzame Zeebadplaats mag voeren. De ligging aan zee is gezond voor lichaam en geest. Het predicaat heilzaam krijgt een badplaats alleen als de werking van zeewater, het klimaat, en de bodemproducten is onderzocht en heilzaam is verklaard. De pollenarme zeelucht in Cadzand-Bad en de kracht van het zeewater bevatten gezondheid bevorderende factoren die bijdragen aan de vitaliteit van de mens.

cadzand
cadzand

Heerlijk genieten

De kustplaats heeft een breed zandstrand en ligt in een prachtig duingebied. Het strand van Cadzand-bad is al diverse malen verkozen tot ‘Schoonste strand van Nederland’. In 2019 ontving het strand voor de 16e keer de internationale ‘Blauwe Vlag’ milieuonderscheiding, dit staat garant voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. Tijdens een dagje strand is het tussendoor heerlijk genieten bij één van de vele strandtenten die Cadzand-Bad rijk is. De bekendste hiervan zijn De Piraat, Strand Ruig, Dok 14 en Moio Beach. 

Ideale manier van ontspannen

Op het zandstrand van Cadzand-Bad zijn verschillende activiteiten te doen. Yoga at the beach is de ideale manier om de geest te ontspannen. Een les Hatha Yoga kan gevolgd worden bij Moio Beach. Bij Cadzand Sports kunnen lessen kitesurfen, powerkiten en bootcamp gevolgd worden en is er de mogelijkheid om met een groep te gaan suppen. 

cadzand
Het Zwin

'Internationale luchthaven voor vogels'

Cadzand behoort tot de Zwinregio. Het beroemde natuurgebied Het Zwin ligt op de grens van Nederland en België, heeft een oppervlakte van 75 hectare en staat in verbinding met de Noordzee. Het Zwin Natuur Park wordt ook wel de ‘Internationale luchthaven voor vogels’ genoemd. Heel wat soorten vogels, zoals de aalscholvers, ooievaars, tureluurs en torenvalken, volgen de kustlijn en gebruiken de aangrenzende natuurgebieden om even uit te rusten of om naar voedsel te zoeken. 

Mondaine stad

Aan de andere kant van natuurgebied Het Zwin ligt de meest mondaine stad van de Benelux: Knokke. Knokke is één van de meest bekende en chique badplaatsen van België. Knokke is een zeer geliefde stad met haar lange boulevard, brede stranden, de Gouden Shoppingdriehoek, de Markten en de ruim tweehonderdvijftig restaurants. 

cadzand
cadzand

Culinaire hoogstandjes

In een omgeving met de meest vruchtbare landbouwgrond en de zee aan alle kanten, is het niet verwonderlijk dat Zeeland het meest aantal Michelinsterren-restaurants van Nederland heeft, namelijk zeven. Zeker de Zwinregio heeft ongekend veel culinaire hoogstandjes te bieden. Zo zijn er rondom Cadzand-Bad maar liefst vijf Michelinsterren-restaurants te vinden, waaronder PureC in Cadzand-Bad (**), De Kromme Watergang in Hoofdplaat (**), Spetters in Breskens (*), ’t Vlasbloemeken in Koewacht (*) en La Trinité in Sluis (*).

Sergio Herman –  Photography: Chantal Arnts

Het zuidelijkste puntje van de Nederlandse kust ontdekken

Genieten in luxe

Heerlijk ontspannen in een luxe vakantiehuis met uitzicht over het Zuidelijkste puntje van de Nederlandse kustlijn. Dat is wat Rory Blokzijl met haar gezinnetje deed. Zij verbleef in het LARGO Penthouse Duinhof Cadzand-Bad. Dichtbij de zee en aan het einde van Boulevard de Wielingen, hét centrum van Cadzand-Bad. Lees hieronder haar 'kleine ontdekkingstocht'. 

Lees het verhaal
Exklusive Penthouse
Genieten in luxe
Lees hier wat COVID-19 betekent voor uw vakantie