Veerse Meer - Zeeland

De parel van Zeeland, zo wordt het Veerse Meer ook wel genoemd. Het Veerse Meer ligt als het ware in het ‘hart van Zeeland’ en wordt gezien als een uniek natuurgebied vanwege een doorlaatmiddel in de Zandkreekdam die zorgt voor aanvoer van zoutwater vanuit de Oosterschelde. De omgeving herbergt vele bezienswaardigheden en activiteiten. Aan het Veerse Meer liggen de resorts LARGO Domein Het Camperveer, LARGO Harbour Village en LARGO Veerse Wende.

Avontuurlijk & veelzijdig 

Om reden van het doorlaatmiddel in de Zandkreekdam komen de in zoutwater levende zeldzame diersoorten zoals Zuiderzeekrabbetjes, trompetkalkkokerwormen en palingbrood in het Veerse Meer terecht, waar zij een ideale leefomgeving aantreffen door de combinatie van zout en zoet water. Het Veerse Meer is een brakwatermeer en kent, doordat er geen open verbinding is met de Noordzee, geen eb en vloed. Door het ontbreken van eb en vloed is het Veerse Meer een uitstekend gebied voor vele verschillende watersporten. Voor de avontuurlijke en sportieve mens is er de mogelijkheid tot duiken, zwemmen, surfen, zeilen, kanoën en zelfs waterskiën en wakeboarden. Onderga deze watersport activiteiten bij één van de vele bedrijven rondom het Veerse Meer, zoals Watersportcentrum de Schotsman, Surfschool Veerse Dam en Watersportbedrijf De Arne, en leer in een paar uur tijd te surfen. Alle bovenstaande watersport activiteiten al onder de knie? Op het Veerse Meer kunnen alle watersport activiteiten ook op eigen gelegenheid uitgevoerd worden.

veerse meer
veerse meer

Geschikte uitvalsbasis

Ook voor de ontspannende mens die toch graag nieuwe locaties optimaal wilt beleven is het Veerse Meer een geschikte uitvalsbasis. Zo kan bij Sloep & Meer en Watersportbedrijf De Arne een motorboot of sloep gehuurd worden om het natuurgebied vanaf het water te ontdekken. Hoe leuk is het dan ook dat er bij vier van de twaalf kleine eilandjes in het Veerse Meer gratis aangelegd mag worden zodat ook deze eilandjes te bezichtigen zijn. Deze eilandjes, Aardbeieneiland, Mosselplaat, Haringvreter en Arneplaat, zijn ideaal om de boot even te verlaten en de benen te strekken. Er is ruimte genoeg om hier een rondje te wandelen, een balletje te gooien of om heerlijk te picknicken. Een mooie afwisseling tijdens een dagje varen.

Culinair & schilderachtig 

Wat zeker ook een mooie afwisseling, en een echte aanrader is, is om de boot aan te leggen in het schilderachtige stadje Veere. Van op het Veerse Meer vaart u met gemak naar de aanlegsteiger bij Veere om dit middeleeuwse plaatsje, met haar oude straatjes en monumenten zoals Museum Veere, Markt 7 of Kaai 19 al struinend te ontdekken of om een heerlijk hapje te eten in één van de leuke restaurantjes van dit pittoreske dorpje. De Camperveerse Toren, De Werf en 1611 zijn echte aanraders voor een heerlijke lunch of diner in Veere.

LARGO Harbour Village Veerse Meer Veere
veerse meer

Verken de omgeving 

Voor degene die liever aan wal blijven, niet iedereen beschikt over een stel zeebenen natuurlijk, zijn er rondom het Veerse Meer nog genoeg andere dingen te doen. Al wandelend kunnen er verschillende uitgestippelde routes gevolgd worden en al fietsend kan het gehele Veerse Meer ontdekt worden door middel van een vijfenvijftig kilometer lange route eromheen. Deze routes zijn terug te vinden op de site van VVV Zeeland. Toch een overtocht maken over het Veerse Meer zonder hiervoor lang op een boot te moeten zitten? Met Rondje Pontje kan vanaf Veere naar Kamperland, en weer terug, gevaren worden om zo ook de andere kant te ontdekken.

Mode in Zeeland 

Voor de echte fashionistas zijn er in het dichtbij zijnde Goes en Middelburg, tevens de hoofdstad van Zeeland, genoeg mogelijkheden om te slagen, met zowel keuze uit de grotere modeketens als kleine plaatselijke boetiekjes. In Goes zijn Bubbles Theme Store, Bags By-J en Afslag 29 echte aanraders voor plaatselijke boetiekjes, terwijl dit in Middelburg BMK Interieurs, InMiddels en Moois en Meer zijn.

Ultiem ontspannen direct aan het Veerse Meer

Alles binnen handbereik

Het Veerse Meer biedt vele mogelijkheden. Van een boot excursie tot surfen; het kan allemaal. In de villa’s van LARGO Harbour Village Veerse Meer zit u direct aan wat door velen ook wel de parel van Zeeland wordt genoemd. Rebecca van My Travel Boektje verbleef in één van de watervilla’s en deelde haar ervaringen. Lees hieronder haar verhaal.

Lees het verhaal
LARGO Harbour Village Veerse Meer Uitzicht
Alles binnen handbereik
Lees hier wat COVID-19 betekent voor uw vakantie