LARGO Noordzee Résidence Dishoek

Zeeland, Nederland

Aan de Zeeuwse kust

Droomt u van een onbezorgde vakantie aan de Zeeuwse kust? Dan is een vakantie op het kleinschalige en intieme LARGO Noordzee Résidence Dishoek een goede keuze. Met een verblijf in een van de vakantievilla’s of luxueuze appartementen bent u in mum van tijd op het brede Noordzeestrand. In elk seizoen is dit de perfecte locatie voor een heerlijke strandwandeling en op lange zomerdagen kunt u hier urenlang genieten van de Zeeuwse zon.

EINDELOZE MOGELIJKHEDEN

Door de unieke ligging van LARGO Noordzee Residence Dishoek bestaan tal van activiteiten die u kunt ondernemen tijdens uw verblijf. 

  • BEACH LIFE

    Het resort bevindt zich direct aan strand & zee
  • BOS & DUIN

    Gelegen midden in een bos- en duinlandschap vindt u prachtige wandel- & fietsroutes
  • CULTUURSNUIVEN

    Cultuursnuiven, shoppen & culinair genieten in de historische steden Middelburg, Veere & Domburg
1 van 19

Dishoek is een kleine en rustige plaats, te midden van een bijzonder duinlandschap. Het kustplaatsje staat bekend om het mooie zuidstrand. Een prachtige strook natuur met duinen en bossen vormt het natuurlijk decor. Het strand staat bekend om zijn karakteristieke paalhoofden en de rustige sfeer. In 2018 ontving het strand voor de 23ekeer de internationale ‘Blauwe Vlag’ milieuonderscheiding. Het staat garant voor zwemwater van uitstekende kwaliteit en een goed schoongehouden strand. In elk seizoen is dit de perfecte locatie voor een heerlijke strandwandeling en op lange zomerdagen kunt u hier urenlang genieten van de Zeeuwse zon. 

In de directe omgeving van Noordzee Résidence Dishoek zijn prachtige wandel- en fietsroutes door het natuurrijke duinlandschap voor handen en met steden als Middelburg, Domburg en Veere op korte afstand, is een culturele uitstap ook een optie. Het resort en zijn verleidelijke omgeving bieden vakantieplezier voor iedereen. Het resort biedt naast een divers aanbod van villa’s tevens verschillende mogelijkheden tot een verblijf in luxueuze appartementen aan. 

Maritime

VEERE, HET RIJKE GEVOEL VAN BELEVING

Veere heeft een rijk verleden en ademt historie. De smalle straatjes met kinderkopjes, de statige handelshuizen, de Grote kerk en het beroemde Stadhuis voeren u mee naar vervolgen tijden. Het jaar rond vinden in en om de stad diverse evenementen plaats. De historische markt, de vismarkt, de stadwandelingen over de oude stadswallen van Veere zijn een belevenis op zich. De gidsen van Museum Veere nemen u graag mee langs de verborgen plekjes van de stad. Gaat u mee en hoor de verhalen die achter de gevels schuilgaan. 

Watersportoase

Het Veerse Meer is een oase voor de watersporter. Het is een paradijs voor surfers, kanoërs, zeilers, waterskiërs, duikers en vissers. De verschillende havens van Veere zijn een goed vertrekpunt. In het Veerse Meer wachten talloze onbewoonde eilandjes om ontdekt te worden. Afmeren bij deze bijzondere plekken is een aanrader. Het Veerse Meer is bovendien rijk aan mooie natuurgebieden. De meesten zijn op eigen gelegenheid te ontdekken. 

Boot

DE OUDSTE KUSPLAATS VAN ZEELAND

Domburg is de oudste kustplaats van Zeeland, pittoresk en mondain. Het combineert prachtig strand met schitterende landschappen. Al vanaf het midden van de 19eeeuw is Domburg een echte kustplaats. De pure zeelucht in combinatie met het uitgestrekte bos- en duingebied zijn uniek. Domburg stond al in de vorige eeuw bekend als kuuroord. In het kielzog van de beroemde arts Dr. Mezger kozen vele vorstelijke personen Domburg als toevluchtsoord vanwege heilzame klimaat. Een kuur nemen kan tegenwoordig nog steeds. 

Omgeven door een sfeer van kunstzinnigheid

Domburg is een dorp van kunstenaars. Bekend vanwege de heldere hemel, pure lucht en helend zeewater. Aan het begin van de 20eeeuw heeft dit gebied verschillende bekende schrijvers, componisten en schilders geïnspireerd, zoals Jan Toorop en Piet Mondriaan; het licht van Zeeland schijnt hier als nergens anders… In het duingebied vind je de Domburgse Piet Mondriaanroute, hier ziet u de vele locaties waarover de kunstenaar in Domburg en omgeving over schilderde. 

Schilderij
Landschap

Bomkraters en grasbunkers

Bent u een golfliefhebber en wilt u in plaats van op uw vertrouwde baan eens een balletje slaan in een unieke omgeving: in de duinen en een schitterende bosrijke omgeving? Het kan in Domburg bij de Domburgsche Golf Club. Dit is de enige echte ‘links’ baan van Nederland en door velen geroemd als één van de mooiste 9-holes banen van Nederland. Vanaf de eerste tee heeft u een prachtig uitzicht over Walcheren en de Noordzee. Wind en rough zorgen vaak voor een uitdagende ronde. In 1914 werd de Domburgsche Golf-links geopend. In de tweede wereldoorlog heeft de baan erg te lijden gehad van de oorlogshandelingen. De vele bomkraters van toen vormen nu als grasbunkers een karakteristiek onderdeel van de baan. 

EEN VAN DE GEZELLIGSTE WINKELSTEDEN VAN ZEELAND 

Middelburg behoorttot de sterkere winkelsteden van Nederland. De grootste winkelstraat in Middelburg is de Lange Delft en hier vindt u vooral de grotere winkelketens. Houdt u meer van bijzondere shops en boetieks? Bezoek dan zeker de Segeerstraat, Sint Jansstraat en de Langeviele. Hier vindt u o.a. conceptstore InMiddels, Lievelings, Plantaardig - een stadstuinwinkel, een echt walhalla voor groenliefhebbers -, Wit&Zo, De Zeeuwse Jordaan en BMK Interieurs.

Kunst

Tijdens uw bezoek zult u ongetwijfeld veel bezienswaardigheden tegenkomen. Middelburg telt namelijk zo’n 1.100 monumenten. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn o.a. het Stadhuis, de Lange Jan en de Kuiperspoort. Maar brengt u ook eens een bezoek aan de Abdij, de Oostkerk, de Kloveniersdoelen, de Gistpoort, de Haven, de Vismarkt of de Koepoort, deze zijn ook meer dan de moeite waard.

Van Vleeshal tot eigenzinnig theater

Naast winkelen en de diverse bezienswaardigheden heeft Middelburg ook op cultureel gebied veel te bieden. Zo is een bezoek aan de Vleeshal – in Zeeland enig in zijn soort – meer dan de moeite waard. De Vleeshal organiseert unieke tentoonstellingen en projecten rond hedendaagse beeldende kunst. Middelburg is ook het podium van het grootste culturele & muzikale festival van Zeeland: Het Zeeland Nazomerfestival welke een zeer divers aanbod van unieke locatievoorstellingen, theater, dans, optredens en muziek kent. In het historische hart van Middelburg bevinden zich ruim 40 galeries en ateliers. Wilt u (een deel) hiervan bezoeken, elke eerste zondag van de maand, tijdens de koopzondag, is de Kunst en Cultuurroute te volgen. Alle deelnemers openen dan hun deuren. 

In Zout Geschreven

De zee kan zorgen voor ontspanning én inspiratie

Met een goed boek aan het strand of de waterkant is voor veel mensen een vakantiedroom. Maar zelf schrijven is natuurlijk ook een optie. De zee kan daarbij zorgen voor ontspanning én inspiratie. 

Lees het verhaal
De zee kan zorgen voor ontspanning én inspiratie

LARGO Noordzee Residence Dishoek

Bekijk hier het ruime aanbod villa's en luxueuze appartementen. 

Ontdek Largo met uw persoonlijke reiskompas

Met uw gepersonaliseerde reiskompas tonen wij accommodaties die perfect bij uw vakantievoorkeuren passen.