Terug naar overzicht

LARGO Noordzee Resort Vlissingen

Zeeland, Nederland

HET STRAND & DE ZEE AAN JE VOETEN EN DE GEMAKKEN VAN DE STAD BINNEN HANDBEREIK

De nieuwe duinlodges en urban villa’s van LARGO Noordzee Resort Vlissingen zijn gelegen aan de voet van de duinen en de boulevard van Vlissingen. Op de grens tussen stad en strand, op het snijpunt van natuur en cultuur, bevinden zich de villa’s en lodges.

BEZIENSWAARDIGHEDEN & ACTIVITEITEN

Voor de liefhebber van geschiedenis & architectuur biedt Vlissingen diverse bezienswaardigheden, zoals o.a. Panorama Walcheren in de oude machinefabriek, Het Arsenaal, de Oranjemolen, de Belgische loodshuizen, de Gevangen Toren, de Watertoren, het Beeldenhuis, het Lampsinshuis, het Maritiem MuZEEum Zeeland, het Keizersbolwerk, Het Beursgebouw, Uncle Beach en de Timmerfabriek. Maar ook op nautisch, culinair & event gebied heeft de stad veel te bieden.

  • Zee

    Op 250 meter van het brede zandstrand met een Blauwe Vlag
  • Op het snijpunt van natuur & cultuur

    Het beste van beide werelden combineren: het stadse karakter van Vlissingen, stad aan zee, en de oneindige mogelijkheden van het strand, de zee en Walcheren als groene achtertuin. Cultuur & shoppen op loopafstand. Where the sea meets the city.
  • Culinair Genieten

    Diverse toprestaurants in de direct nabijheid
1 van 12

DUINLODGES

De ‘beach-style’ lodges zijn gedrapeerd tegen het duin van de 2 kilometer lange boulevard. De enige boulevard in Europa pal op het zuiden. Aan de andere kant van het duin, bevinden zich letterlijk op een steenworp afstand maar liefst zes stranden, de karaktervolle stad Vlissingen met tal van faciliteiten en evenementen en het Nollestrand, gelegen in een fraaie lagune. Met de voeten in het duinzand, midden in de natuur en tóch in de stad.

URBAN VILLA'S

De ‘urban’ villa’s zijn volledig gericht op het zuiden en dus vol georiënteerd op de zon. De kenmerkende halfronde kapvorm van de villa’s is bedekt met mos sedum dat een natuurlijke isolatielaag vormt. En een fraaie groene ‘buffer’ richting de stad. Wakker worden met zicht op het groen van de duinrand. De zilte lucht van de zee dringt de slaapkamer van uw Urban Leisure Villa binnen. De zon schijnt haar eerste ochtendstralen over het randje van de boulevard naar binnen. Het begin van een heerlijke dag.

VLISSINGEN

Vlissingen, een bruisende stad met maritiem karakter en verleden. Een historie die vele eeuwen teruggaat, zelfs tot het jaar 620. Ongepolijst en kleurrijk, met strand en boulevard op een paar minuten lopen van de binnenstad, waar monumentale pleintjes en moderne architectuur elkaar afwisselen. Hier geniet u van het brede aanbod van restaurants, brasseries en cafés. Bioscopen en musea zoals het Arsenaal.

DE TIMMERFABRIEK

In de Timmerfabriek wordt gegeten, gedanst, geborreld, gefilmd en vergaderd. Het opvallende, industriële pand staat als een groot wit cruiseschip aan de Vlissingse binnenhaven. Stoer en stijlvol.

Het hele jaar door vinden er in de Timmerfabriek uiteenlopende evenementen plaats, van vergaderingen en besloten feesten tot grote dance events. Het beheer is in handen van BOEi, een non-profitorganisatie die zich bezighoudt met herbestemmen van industrieel erfgoed. De afgelopen zomer werd de fabriek omgetoverd tot restaurant. En dat allemaal in een fabriek waar ooit al het houtwerk en meubilair voor luxe cruiseschepen werd gemaakt.

Timmer Fabriek

ZEESAFARI

Maak een indrukwekkende Zeesafari over de Scheldemonding vanuit Vlissingen. U vaart over één van de drukst bevaren scheepvaart routes ter wereld. Hierbij passeert u de grootste zeeschepen en ziet u natuurlijk de zeehonden op de zandplaten. 

FILM BY THE SEA

Film by the Sea is een festival voor film en literatuur en al sinds 1999 een begrip in Zeeland en ver daarbuiten. Inmiddels komen jaarlijks ruim 46.000 bezoekers naar de havenstad Vlissingen om zich tien dagen lang onder te dompelen in het beste wat film en boek te bieden hebben. Zo worden er bekende en minder bekende films en documentaires getoond, competities gehouden, lezingen, colleges en concerten gegeven.

De unieke locatie aan zee en het verrassende programma maken Film by the Sea het bezoeken waard. Met het programma Film by the Sea door het Jaar, wordt daarnaast elke week een bijzondere film wordt vertoond. 

Kunst
Distillerie

WHISKY BY THE SEA

In september is elk jaar in het Arsenaal Theater een grote proeverij van meer dan 500 whisky’s. Whiskyimporteurs komen bijeen om de geïnteresseerde bezoekers kennis te laten maken met hun producten of om de meer gevorderden de diepere geheimen van het whiskymysterie te laten ontdekken. Ook kunt u een van de bijzondere masterclasses volgen, waarbij een erkend connaisseur dieper ingaat op smaak, distilleerproces of herkomst. 

CUISINE MACHINE 

Cuisine Machine is een bijzondere interactieve eetexpositie dat elk jaar kan rekenen op zo’n 20.000 bezoekers. In het maritieme hart van Vlissingen, op het terrein van de voormalige scheepswerf De Schelde vindt u in de maand juni tientallen foodtrucks, bands, DJ’s, een zweefmolen, wijncursussen en een hoop ander vertier. 

Foodhall
Culinair dineren

ETEN & DRINKEN AAN ZEE

Zeeland is een absolute uitblinker op het gebied van Michelin sterrenrestaurants en telt meer Michelin-sterrenrestaurants per hoofd van de bevolking dan waar dan ook. De Michelin-ster wordt uitgereikt aan restaurants die uitblinken op zeer goede kwalitatieve keuken en correcte bediening en geldt als belangrijke waardebepaling voor de gastronomische kwaliteit. In een omgeving met de meest vruchtbare landbouwgrond en zee aan alle kanten, is het niet verwonderlijk dat Zeeland ongekend veel culinaire hoogstandjes te bieden heeft. Heerlijke oesters, kreeften en volop vis; de topkoks in Zeeland verwerken ze tot de mooiste creaties. U bent dus verzekerd van een culinaire avond vol smaaksensatie. 

In de directe nabijheid van LARGO Noordzee Resort Vlissingen bevinden zich diverse Michelin-sterrenrestaurants, zoals: De Kromme Watergang ** en Spetters *. 

FIETS & VEERPONT

Ontdek Zeeland én Vlaanderen met Westerschelde Ferry. Een mooiere oversteek tussen Vlissingen en Breskens is er niet. De Westerschelde Ferry is bestemd voor voetgangers, fietsers en bromfietsers. De veerboten van Fast Ferries die tussen Breskens en Vlissingen varen zijn snel en comfortabel. De overtocht duurt maar 20 minuten en onderweg heeft u een prachtig uitzicht op de kust van Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Op de Westerschelde varen grote zeeschepen richting Antwerpen en u ziet mooie zeiljachten uit de jachthavens van o.a. Breskens en Vlissingen.

 

Schip

In Zout Geschreven

De zee kan zorgen voor ontspanning én inspiratie

Met een goed boek aan het strand of de waterkant is voor veel mensen een vakantiedroom. Maar zelf schrijven is natuurlijk ook een optie. De zee kan daarbij zorgen voor ontspanning én inspiratie. 

Lees het verhaal
De zee kan zorgen voor ontspanning én inspiratie

LARGO NOORDZEE RESORT VLISSINGEN

Bekijkt u hier de diverse duinlodges en urban villa's van LARGO Noordzee Resort Vlissingen.

Ontdek Largo met uw persoonlijke reiskompas

Met uw gepersonaliseerde reiskompas tonen wij accommodaties die perfect bij uw vakantievoorkeuren passen.