Terug naar het overzicht

Genieten in luxe Het zuidelijkste puntje van de Nederlandse kust ontdekken

Exklusive Penthouse

Heerlijk ontspannen in een luxe vakantiehuis met uitzicht over het Zuidelijkste puntje van de Nederlandse kustlijn. Dat is wat Rory Blokzijl met haar gezinnetje deed. Zij verbleef in het LARGO Penthouse Duinhof Cadzand-Bad. Dichtbij de zee en aan het einde van Boulevard de Wielingen, hét centrum van Cadzand-Bad. Lees hieronder haar 'kleine ontdekkingstocht'. 

LARGO Penthouse 5
Keuken LARGO Penthouse 5
Woonkamer LARGO Penthouse 5
Slaapkamer LARGO Penthouse 5

Met zijn drietjes een ander plekje ontdekken? Laatst dacht ik er nog aan. Eigenlijk is het best jammer dat we met enige regelmaat naar dezelfde plekken in ons mooie Nederland gaan. Weet je dat Schiermonnikoog ooit favoriet was (dat is het eigenlijk nog steeds, al zijn we er inmiddels alweer jaren niet geweest). Er kleven veel bijzondere herinneringen aan dit mooie eiland (en niet perse omdat de grootvader van mijn mans moeder daar de huisarts was). Bijzonder is dat de tante van H. daar ook nog steeds woont. 

Rory

Mila als kleine baby naar Schiermonnikoog

Onze eerste vakantie met een baby (Mila was 4 maanden oud) was naar Schier. Mijn blik viel op een prachtige villa voor zes personen. Ideaal, want dan konden we - in plaats van met zijn drietjes op vakantie te gaan - ook Oma en Opa meenemen. Het was fantastisch. Eigenlijk enorm voor herhaling vatbaar. Maar toen kwam ineens Ameland op ons pad. Het plaatsje Nes om precies te zijn. Een heel gezellig kleinschalig park, ideaal voor baby's en nog meer voor (kleine) kinderen.


Oma en Opa gaan mee

We huurden daar een mooie vakantiewoning en namen Oma en Opa wederom mee. Voor kinderen ideaal omdat het park - naast vakantiewoningen - ook bestond uit een grote speelweide. Denk aan een mega grote - in de grond ingebouwde - trampoline, een grote speelweide met buitenspeelgoed als skelters. Een mooie, goed onderhouden eendenvijver, konijntjes in een speciaal voor hen gemaakt hok (waar de kinderen niet bij kunnen), een glijbaantje voor de allerkleinsten en je leest. Ideaal voor gezinnen.

Van Waddeneiland naar ...

Op het moment dat ik dacht: "Zullen we dan toch maar voor het zesde opeenvolgende jaar naar Ameland gaan?" Begon het bij mij ernstig te kriebelen. Laten we in plaats van altijd maar hetzelfde te doen eens kijken naar een ánder plekje in Nederland. En dat eens gaan ontdekken en verkennen? Eens wat anders doen? Wat dat betreft merk ik wel een bepaalde honkvastheid aan ons. In Turkije en ook op Bali hebben we hetzelfde patroon gevolgd. Zijn we diverse malen achter elkaar naar hetzelfde hotel gegaan. Denk aan lieve mensen, heerlijk eten, een fantastische ligging, een geweldige locatie. Totdat het helaas met de grond gelijk werd gemaakt...

Rory
Rory

... een nieuw en onontdekt plekje (voor ons met zijn drietjes)

Ineens bedacht ik mij: "Welke bijzondere plekken in Nederland hebben wij eigenlijk - met zijn drietjes - nog niet gezien?". Mijn gedachten gingen een flink aantal jaren terug naar een tienertoer-avontuur, samen met een vriendinnetje van het Atheneum. Ik ben met haar ooit 'gestrand' in Zeeland (was het nu Domburg , Goes of Middelburg?). We waren al een flinke tijd onderweg en hadden vanaf het station een bus genomen naar het huis van haar nichtje - waar we zouden overnachten. Daar aangekomen bleek ze niet thuis en uiteindelijk zelfs ergens anders te logeren (waar gebeurd). Dat was nogal wat. Want we konden dus rechtsomkeert maken om de trein weer terug naar Utrecht te pakken. Over een tegenvaller gesproken. Dat was mijn herinnering aan Zeeland.

LARGO's prachtige penthouse Duinhof

Onlangs scrolde ik eens wat door het aanbod van LARGO en zag ik de werkelijk prachtige penthouses in Cadzand-Bad voorbij komen. Ideaal om met zijn drietjes te doen. Een tijdje terug heb ik Tanya van LARGO leren kennen tijdens een event, waarin ik mocht meedoen aan een hele leuke golf clinic voor het goede doel. Wie niet waagt die niet wint. Ik besloot contact op te nemen en te vragen of we - man, kind en ik - een weekend mochten logeren in het LARGO Penthouse Duinhof in Cadzand-Bad. Heel erg blij dat we deze supermooie locatie in Zeeland mochten ontdekken. Een prachtig uitgangspunt om dit stukje - voor ons onontdekt - Nederland te ontdekken. Van te voren begin ik dan altijd online de omgeving te verkennen.
 

Rory
Rory

Met zijn drietjes naar een sterrenrestaurant?

Op de site van LARGO lees je enthousiasmerende teksten als: "Het luxe, ruime & lichte penthouse is gelegen aan de voet van de duinen, op een steenworp afstand van het strand". Dat maakt ons al heel erg blij. Zeker omdat we ervan houden om lekker naar buiten te gaan en te genieten van het strand, weer of geen weer. En had ik al gezegd dat ik had gezien - H. en ik zijn echte bourgondiërs - dat zowel restaurant AIRrepublic (een brasserie van Sergio Herman in de jachthaven van Cadzand, Nicolas Misera is daar chef) als restaurant PureC (wist je dat Syrco Bakker Indische roots heeft en mee heeft gewerkt aan het geweldige kookboek Baru Belanda?) gesitueerd zijn in Cadzand? Geweldig als we een 'date-weekend' hadden gehad.

Eigenlijk blijf ik het liefste in ons penthouse...

AIRcafé, ook leuk met een kind

Maar weet je? Wij vinden het eigenlijk juist heel leuk om met zijn drietjes - als gezin - nieuwe dingen te ontdekken en leuke dingen te doen. We vinden het fijn om ons dochtertje te laten wennen aan al het leuks en moois wat de wereld te bieden heeft. Dus toen ik zag dat er ook de optie was van AIRcafé (de toegankelijke optie, behorend bij restaurant AIRrepublic), was de keuze snel gemaakt. AIRcafé zegt: "Net als in het restaurant AIRrepublic werken we ook hier zoveel mogelijk met Zeeuwse producten. Het verschil is dat we in AIRcafé voor nóg meer eenvoud gaan. Denk daarbij aan een pistolet met grijze garnaaltjes met een glas cava, of een goede croque monsieur met kaas van de familie Vos uit Biervliet. U bent meer dan welkom op ons royale terras, maar meenemen kan ook."

Rory
Rory

En wat hebben jullie gegeten?

Wij hebben - gedrieën - genoten van Kimchi Cheese Fries, garnaal kroketjes èn de heerlijke Croque Air. Zij een appelsap uit Zeeland, wij een 'Sergio G&T'. Uiteindelijk mocht Mila een Magnum-ijsje als toetje, terwijl wij nog een speciaalbiertje namen. Ideaal dus om met ons dochtertje te doen. Het enige is dat we met zijn drietjes natuurlijk wel wat eerder eten, zodat ze op tijd naar bed kan gaan. En hebben we uiteindelijk ook nog een lekkere salade voor twee meegenomen naar ons penthouse. Want als Mila straks slaapt willen wij liever nog wat gezonds eten in plaats van te grijpen naar een zak chips of een bakje zoute pinda's.

Eigenlijk blijf ik het liefste in ons penthouse...

Ja, logeer ik eindelijk in een prachtig penthouse. Dan wil ik natuurlijk niet de hele tijd weg zijn. De stijl van het penthouse is ook helemaal te gek trouwens. Toegegeven, we houden van luxe, maar ook van 'eigenheid'. Deze stijl is niet alleen tijdloos en verzorgd, maar ook hip en trendy. Zeer goed geoutilleerd en van alle gemakken voorzien. Je hoeft helemaal de deur niet uit te gaan. Wat we deze zaterdag hebben gedaan? Lekker even richting Cadzand gelopen, om te verkennen en rond te kijken. We zijn - in de motregen - naar het strand gelopen en hebben lekker een frisse neus gehaald. Wist je dat je ook éven naar België kunt gaan om een speciaalbiertje te drinken? Everything is possible. Maar omdat we hier alleen een weekend zijn, zijn we nu in de buurt van ons appartement gebleven. En geloof mij, dat is ook geen straf.

Rory
Rory

En als het nu slecht weer is?

Vandaag (zaterdag) was het weer niet om naar huis te schrijven. Natuurlijk kunnen we best wat hebben, dus ondanks het wat regenachtige weer hebben we de omgeving van Cadzand lopend verkend. We hebben een fijne traiteur ontdekt waar we vers, knapperig brood hebben gehaald en heerlijke charcuterie. Mila heeft een superleuk klein schelpenwinkeltje ontdekt. Waar ze een mooie ketting heeft gekregen en ik wat over de achtergrond van schelpen heb gehoord. Hoe fijn is het dat we erna lekker 'thuis' uitgebreid hebben geluncht (in ons mooie penthouse). Prachtig wijds uitzicht vanaf de bovenste verdieping met ramen tot aan de grond. We are so lucky!

Het leven is wat je ervan maakt

Heerlijk, een weekend om van te genieten. Weer of geen weer. Het is iets wat ik ons dochtertje graag wil leren. Ook al heb ik er zelf soms nog wat moeite mee. Geniet van dat wat er is. Kijk naar wat je wel hebt in plaats van te focussen op wat er niet is. Het glas is toch echt grotendeels halfvol in plaats van halfleeg. Geniet van dat wat er is. Ook al is het een groot deel van de dag druilerig. Focus op al het moois om je heen. De geuren van de zee, heerlijk vers brood van het bakkertje, een leuke serie kijken op Netflix, voorgelezen worden uit een mooi boek. Even niks doen en lekker liggen op een comfortabele bank. Of gewoon met een kopje thee voor je uit staren uit het raam. Het leven is wat je ervan maakt.

Rory
Verhaal 23 van 33
Lees hier wat COVID-19 betekent voor uw vakantie