Terug naar het overzicht

Natuur, beweging en kunstLARGO EN DAVID LAPORT SAMEN IN ZEE

David Laport for Largo Goes Couture 2019

De grootste modebelofte van Nederland van dit moment, David Laport, laat zich voor zijn creaties inspireren door wat voor Largo en haar gasten zo belangrijk is: mooie kunst die een interieur uniek maakt, de beweging van de golven in de zee en de wind die de natuur schept en vormgeeft. Het kan geen verrassing zijn dat de modeontwerper die vandaag de dag de wereld rondreist in Zeeland geboren en getogen is …

David Laport for Largo Goes Couture 2019
David Laport for Largo Goes Couture 2019
David Laport for Largo
David Laport for Largo

Duurzaamheid

We kunnen van die pracht van de natuur die onze vakantie zo uniek maakt alleen maar blijven genieten als we er zorg voor dragen en er respectvol en duurzaam mee omspringen. Als couturier is David Laport zich erg bewust van de ecologische voetafdruk van de sector en probeert hij daarom zo bewust en duurzaam mogelijk met stoffen te werken. Restmaterialen van andere modehuizen tovert hij met zijn team in zijn eigen studio in Nederland om tot prachtige creaties. Zijn ontwerpen worden ook nooit gefotografeerd in studio’s waar alles artificieel wordt nagebouwd en niks is zoals het eruit ziet. Hij vindt dat zijn stukken vooral buiten, op het strand of het platteland, tot hun recht komen.

David Laport for Largo Goes Couture 2019

3 creaties voor Largo

Met de voorstelling van zijn “opgewaaide plissé” die voor een wervelende start van zijn carrière zorgde, stond het al in 2014 in de sterren geschreven dat David Laport en het team van Largo ooit samen zouden werken. Vijf jaar later is het zo ver.

Tijdens het rode loper event van Goes Couture 27 september jongstleden gaf David Laport een wervelende jubileumshow waar hij 3 creaties onthulde die hij speciaal voor Largo heeft ontworpen en waarmee hij een veelbelovende samenwerking met Largo aankondigde.   

Speciaal voor Largo ontwierp hij drie unieke couture stukken die vervaardigd zijn van oude couture stoffen die bij een Frans modehuis gered zijn. De ontwerper en Largo willen graag een nieuw leven geven aan deze stoffen door ze te hergebruiken.

David Laport for Largo

Ik dacht ook vooral aan het speciale moment op het strand net voor zonsondergang,: het Golden Hour

David Laport

 

 

 

 

 

 

 

Noordzeestrand, Zeeland 2019

De inspiratie voor de drie silhouetten heb ik gehaald uit de Zeeuwse natuur

David Laport

Zand, water en lijnen

 “De inspiratie voor de drie silhouetten heb ik gehaald uit de Zeeuwse natuur. Ik heb mijn jeugd doorgebracht op het strand en in de Zeeuwse natuur. Ik heb herinneringen aan de zee en de beweging ervan. De grote wijdste duinen met helmgras. Daarnaast dacht ik ook vooral aan het speciale moment op het strand net voor zonsondergang, met het mooiste licht: het Golden Hour.”, zegt David Laport erover.

 

David Laport for Largo

Geïnspireerd door dat moment van de dag werkte hij met een zandkleurige stof met gouden gloed. De beweging van het water heeft hij dan weer in een donkerblauwe stof opgevangen waarin de golven en het lijnenspel abstract zijn vormgegeven.

Een strand in de ochtend, net voor een Largo-gast er op zou lopen, met een waanzinnig mooi lijnenspel en structuren en de zandgolven van het natte zand inspireerden hem verder. Daarnaast riepen de helmgrassen in de wind, waar de Zeeuwse duinen voor hem zo bekend om staan, talloze jeugdherinneringen op dat de ontwerper dat lijnenspel in de ontwerpen voor Largo moest terugkomen.

Kussens van oude couture stoffen

Om de start van de unieke samenwerking tussen de couturier en Largo te vieren, konden de bezoekers na de jubileumshow in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes, live een kussen van oude couturestoffen door David Laport laten vervaardigen.


De uitzonderlijke beelden van deze samenwerking en de ontwerpen van David Laport zullen in een selectie van de luxe villa’s en resorts van Largo een mooie plaats krijgen.

David Laport for Largo
David Laport for Largo
David Laport for Largo
David Laport for Largo
Verhaal 22 van 33
Lees hier wat COVID-19 betekent voor uw vakantie