Terug naar het overzicht

Vier tips in binnen- & buitenlandVier seizoenen genieten aan het water

Ieder seizoen kent zijn eigen bekoring. De kunst is om een plek op te zoeken waarin het optimaal genieten is van het bewuste jaargetijde. Vier tips in binnen- en buitenland. 
 

EEN HAAGSE LENTE

Het tikje voorname dat de hofstad van onze hoofdstad onderscheidt, maakt van Den Haag de favoriete grote stad van menig Nederlander. In het voorjaar is de stad misschien wel op haar best: terrassen verschijnen, de ‘Seringenberg’ op landgoed De Horsten kleurt langzaam lila en het pootjebaden aan het Zuiderstrand kan beginnen. Ook op het gebied van kunst en cultuur is er in dit seizoen een nieuw geluid, met veelbelovende tentoonstellingen in bijvoorbeeld Museum Voorlinden en het Gemeentemuseum en nieuwe choreografieën van het Nederlands Danstheater. Daarnaast is Den Haag ook winkelen in Dennenweg en Prinsestraat; fietsen langs paleizen, kastelen en landgoederen; vis eten bij Simonis aan de haven of Indonesisch bij Soeboer, The Raffles of Garoeda tegenover de hofvijver. En na het eten kun je letterlijk of figuurlijk pierewaaien op de Scheveningse pier. Den Haag is een mooie stad, voor én achter de duinen. 
 

SLAPEN AAN ZEE

Het strand van Den Haag strekt zich uit van Scheveningen tot Kijkduin. Bij natuurreservaat De Zandmotor, kunt u via LARGO overnachten in uw eigen Beach house op het strand.

Den Haag is een mooie stad, voor én achter de duinen. 

VOLOP ZOMER IN VLISSINGEN

Ook al wordt de zomer aan de Zeeuwse kust in de woorden van Bløf ‘met een rotgang genoten’, langzaam genieten behoort ook tot de mogelijkheden. In Vlissingen bijvoorbeeld. Slenter over de boulevard; drink een Zeeuws biertje of eet mosselen bij een van de strandpaviljoens; strek je uit op het brede zandstrand en kijk naar de grote schepen die voorbijvaren. Ook de omgeving van Vlissingen biedt veel mogelijkheden tot gemoedelijk flaneren, in Veere, Domburg en Middelburg. Voor fietsers is er een dagtocht langs de vuurtoren van Breskens, Cadzand-Bad en de Belgische kust naar de mondaine badplaats Knokke. En qua cultuur heeft Zeeland ook veel te bieden. Eind augustus tijdens het Zeeland Nazomerfestival kunnen liefhebbers van theater en dans genieten van bijzondere voorstellingen op unieke locaties, zoals de stadswallen van Veere of het windpark op Neeltje Jans. En wie van boeken en film houdt, moet beslist de Zeeuwse zomer afsluiten met Film by the Sea, het jaarlijkse film- en literatuurfestival in september dat tien dagen duurt. 

RUST OF REURING? 

Achter de boulevard van Vlissingen, vlakbij zee maar uit de drukte van alle strandgangers, geniet u op uw eigen terras van de ondergaande zon. De LARGO villa’s & duinlodges zijn van alle gemakken voorzien. 

INDIAN SUMMER OP IBIZA

Op ‘la isla blanca’ Ibiza loopt de zomer naad- en stormloos over in de herfst. Het licht wordt zachter; kleuren en geuren worden intenser; het eiland stiller. Waarom Ibiza ook wel het witte eiland wordt genoemd, is overigens niet helemaal duidelijk.

Wonen op een eiland omringd door de zee is een prettig gevoel. Problemen lijken ver weg en de natuurlijke elementen zijn duidelijk aanwezig en geven je het gevoel dat je volop leeft.

Kunstenares

Is het omdat de meeste huizen wit zijn geschilderd? Omdat het eiland er in de wintermist vanaf zee uitziet als een wolkenbank? Of is de bijnaam te danken aan de zoutvlakte in het zuiden van het eiland? Hoe het ook zij, dit ‘witte eiland’ bestaat uit rode aarde omringd door turquoise water. Een eiland met een unieke sfeer, om in alle vrijheid het echte leven te ontdekken. Een kunstenares die er twintig jaar woont, vat het mooi samen: 'Wonen op een eiland omringd door de zee is een prettig gevoel. Problemen lijken ver weg en de natuurlijke elementen zijn duidelijk aanwezig en geven je het gevoel dat je volop leeft.'

EEN GOED BEWAARD GEHEIM

Op een van de allermooiste en unieke locaties van Ibiza, Cala Vadella, geniet u - vanaf 2019 - in een luxe, eigentijdse LARGO suite, slechts 75 meter van het strand verwijderd van spectaculaire zonsondergangen in de prachtige baai.

WINTER AAN HET WATER 

De winter vraagt om een terugtrekkende beweging: bezinnen, schoon schip maken, overpeinzen, liefst starend naar een vuurtje of tijdens een wandeling waarbij de elementen worden getrotseerd. LARGO Domein Het Camperveer Veerse Meer is een rustig resort waar slechts 3% bebouwd is en op loopafstand van het Veerse Meer ligt. Het resort biedt rust, ruimte en in de omgeving heeft u genoeg wandel mogelijkheden. Voor die winterse wandelingen zijn niet alleen de Zeeuwse kust, maar ook het Veerse Meer of het Banjaardstrand de aangewezen plek. Toe aan cultuur en mondain vertier? Dan zijn Middelburg en Antwerpen niet ver weg. Bezoek één van de vele monumenten in de hoofdstad van Zeeland of ga naar Antwerpen, voor een uitbreiding van de wintergarderobe, een bezoek aan Rubenshuis of MoMU modemuseum en lunch of diner bij The Jane. En daarna snel weer terug naar Zeeland, waar de golven rollen en het vuur brandt.

 

ZET DE TIJD STIL

Woest golvend of lieflijk, ruig of rustig – het water van het Veerse Meer biedt elke dag een ander schouwspel. Vanuit een warme en comfortabele villa of appartement op LARGO Domein Het Camperveer Veerse Meer is het optimaal genieten van het steeds wisselende panorama.

 

1 van 24
Verhaal 3 van 33
Lees hier wat COVID-19 betekent voor uw vakantie