Walcheren - Zeeland

Walcheren wordt ook wel ‘De tuin van Zeeland’ genoemd en bestaat uit de drie gemeenten Middelburg, Veere en Vlissingen. De gemeente Vlissingen is waar Largo Noordzee Resort Vlissingen gevestigd is en in de gemeente Veere ligt Largo Noordzee Résidence Dishoek.

Kunst en cultuur

Vlissingen is een unieke stad waarin het stadse karakter gecombineerd wordt met de mogelijkheden van strand en zee. In de binnenstad worden monumentale panden, zoals de Sint Jacobskerk en het MuZEEum, afgewisseld met hedendaagse architectuur zoals ‘De Dobberende dozen’. Om niks van de kunst en cultuur van Vlissingen te missen zijn er verschillende kunstroutes uitgestippeld in de stad, die te vinden zijn op de site van Kunst in Vlissingen. Wandelend of fietsend is dit de beste manier om de kunst in de binnenstad te ontdekken, én om ook terecht te komen op de echte trekpleister van Vlissingen: Boulevard de Ruyter. 

Vlissingen
Vlissingen

Maritiem Vlissingen

“Vlissingen is de boulevard en de boulevard is Vlissingen”, is de lijfspreuk van de stad. Boulevard de Ruyter is ongeveer twee kilometer lang en is daarmee de langste zeeboulevard van Nederland. Vanaf Boulevard de Ruyter wordt uitgekeken over de Westerschelde, één van de drukst bevaren scheepvaartroutes ter wereld. Hier kunnen voorbijvarende schepen van dichtbij bewonderd worden aangezien deze op slechts een steenworp afstand voorbijvaren. Ook beleven hoe het is om op één van de drukst bevaren scheepvaartroutes ter wereld te varen? Dat kan! Bij Zeehondensafari Vlissingen wordt over de Westerschelde gevaren waarbij indrukwekkende zeeschepen gepasseerd worden, er een uniek kijkje in de beloodsing van de zeeschepen gegeven kan worden en er zeehonden gespot worden.

Meeste zonuren

De Boulevard de Ruyter is tevens ook de enige boulevard in Europa die pal op het zuiden ligt. Het is dan ook niet gek dat de stad Vlissingen de laatste paar jaar steevast bovenaan de lijst staat met de meeste zonuren van Nederland. De laatste cijfers hiervan komen uit 2018, waarin Vlissingen 803 zonuren telde terwijl het Nederlandse gemiddelde op 763 zonuren lag. Ook genieten van de meeste zonuren van Nederland? Maak een mooie wandeling over de boulevard en stop tussendoor eens op één van de vele terrassen, zoals de Gevangentoren, Grand Café Next of Panta Rhei, waar het goed vertoeven is in de zomer én in de winter met een prachtig uitzicht over zee. 

Vlissingen
Vlissingen

Strand & duinen

Langs de Boulevard de Ruyter ligt het Badstrand en slechts enkele voetstappen westelijker hiervan ligt het Nollestrand. Voor het 16e jaar op rij zijn zowel het Badstrand als het Nollestrand onderscheiden met de ’Blauwe Vlag’, een internationale milieu-onderscheiding die toegekend wordt aan de schoonste en meest veilige stranden. Deze stranden zijn dan ook perfect om een zorgeloos dagje aan zee door te brengen. Zowel voor een heerlijk dagje zonnen als zandkastelen bouwen met de kinderen zijn de stranden van Vlissingen uitermate geschikt. Vanaf de duinen aan het Nollestrand kan genoten worden van een mooi uitzicht over strand en zee, en op heldere dagen kan vanaf hier kilometers ver over het water gekeken worden. 

Largo Noordzee Resort Vlissingen

Aan de voet van de duinen en de boulevard ligt Largo Noordzee Resort Vlissingen. De ideale uitvalsbasis om stad en strand, natuur en cultuur te combineren. De duinlodges, geschikt voor vier tot zes personen, liggen middenin een duurzaam gecreëerd duinlandschap terwijl de Urban villa’s, geschikt voor zes personen, volledig gericht zijn op het zuiden met uitzicht op de duinrand. Iedere ochtend zullen de eerste zonnestralen over het randje van de duinen de Duinlodges en Urban villa’s bereiken. Vanaf het resort is er slechts één trap nodig om de boulevard, de duinen en de eerste restaurants in Vlissingen te bereiken. 

Bekijk het resort

Het strand & de zee aan uw voeten

Luxus-Urlaub
Vlissingen

Dishoek

Op slechts enkele kilometers van de stad Vlissingen ligt Dishoek, een kustdorp onder aan de duinen bij strandovergang Kaapduin. Omgeven door een schitterend natuurlandschap en mooie brede stranden is Dishoek de ideale uitvalsbasis om helemaal tot rust te komen. De stranden van Dishoek worden gekenmerkt door de karakteristieke paalhoofden. Het Zuidstrand van Dishoek heeft al voor de 23e keer de internationale ‘Blauwe Vlag’ milieuonderscheiding ontvangen. Onderaan de strandovergang bevindt zich het kleine centrum van Dishoek, gelegen rondom een plein. Aan dit plein zijn verschillende restaurants, zoals De Dis of Grand Café Blur, gevestigd. Hier kan ’s zomers in de zon op het terras of ’s winters binnen in de knusse lounge genoten worden van een heerlijk wijntje of complete maaltijd. 

Kustroutes

Er toch op uit? In en rondom Dishoek zijn er verschillende kustroutes om door fraaie duingebieden, rustige landwegen en karakteristieke gemoedelijke dorpjes te fietsen. Midden door de duinen van Dishoek naar Vlissingen, en weer terug, ligt een mooi, glooiend wandelpad van ongeveer 4km. Ideaal om te voet het mooie duinlandschap te ontdekken en naar de boulevard of het centrum van Vlissingen te lopen. 

Uitgestrekte duinen
LARGO De Veerse Wende Veerse Meer Uitzicht op haven Veere

Dichtbijgelegen dorpjes

Het dichtbijgelegen Zoutelande, een gezellige familiebadplaats, en Veere, een pittoresk middeleeuws dorpje, zijn echte aanraders om vanuit Dishoek te bezoeken. De dorpen liggen op respectievelijk 5 en 15km van Dishoek.

Largo Noordzee Résidence Dishoek

Aan het centrale plein onder aan de duinen ligt Noordzee Résidence Dishoek. Het resort kent vele verschillende accommodatie mogelijkheden. Zo zijn er luxueuze appartementen, voor vier tot zes personen, met uitzicht op het plein van Dishoek, en diverse villa’s geschikt voor vier tot negen personen. De faciliteiten per verblijf variëren. Een aantal verblijven hebben een privé sauna, overdekt terras, buitenkeuken of buitendouche. 

Bekijk het resort

Onder aan de duinen

Noordzee Résidence Dishoek Villa's
dishoek

Perfecte bestemming voor het voorjaar

Lekker uitwaaien

Vlissingen is niet alleen in de zomer de perfecte hotspot. Ieder seizoen heeft zijn charme. Linda Korsten van FietsActief verbleef op LARGO Noordzee Resort Vlissingen in een Duinlodge en ervaarde de Zeeuwse kust tijdens het vroege voorjaar. Haar verhaal vol fijne momenten kunt u hieronder lezen.

Lees het verhaal
zahlreichen Hundestränden
Lekker uitwaaien
Lees hier wat COVID-19 betekent voor uw vakantie